/images_var/pagina_afbeeldingen/100_slide_isoleren.jpg

Isolatie

Isoleren tegen 9% BTW
Voor vloer-, bodem-, dak- en gevelisolatie is op dit moment de BTW verlaagd van 19% naar 6%. Dit betekend dat u op dit moment flink kunt besparen op het isoleren van uw woning! Wanneer u hiervoor kiest ontvangt u van ons geen factuur met 19% op het isolatiemateriaal en arbeidskosten hiervan, maar 6%. U heeft hier verder niks geen werk mee, wij verrekenen dit voor u!

Gevelisolatie
Het isoleren van de gevel levert u een behoorlijke energiebesparing op. Tevens biedt het u meer comfort. U heeft geen koude buitenmuren meer en minder geluidsoverlast. Er zijn verschillende opties om uw gevel te isoleren. In het Maatwerk Energiebesparing van de adviseur wordt de best mogelijke optie aanbevolen. Omdat wij al jarenlang ervaring hebben in de bouwsector is het voor ons geen enkel probleem om op elke manier uw gevel te isoleren, waarbij wij het aspect kwaliteit uiteraard hoog in het vaandel hebben staan!

Dakisolatie
Door middel van dakisolatie bespaart u veel op uw stookkosten, helemaal als de ruimte onder het dak verwarmd wordt. Er zijn verschillende vormen van dakisolatie. U kunt de zoldervloer laten isoleren, de binnenzijde van het dak of juist de buitenzijde aanpakken. Welke optie voor uw woning het meest geschikt is komt naar voren in het advies wat de adviseur uitbrengt.

Vloer- of bodemisolatie
Het isoleren van de vloer of kruipruimte is een effectieve manier van energiebesparing, en meestal niet ingrijpend. Welk soort isolatiemateriaal u ook kiest, de energiebesparing en de milieuwinst zijn altijd groot.

Als de vloer op de begane grond niet is geïsoleerd, kunt u jaarlijks 190 m3 gas besparen op stookkosten door isolatiemateriaal aan te brengen. Dat komt neer op 116 euro (prijspeil 2009). Deze besparing vermindert de uitstoot van CO2 met 338 kilogram per jaar. Daarnaast levert vloerisolatie ook meer comfort op in huis, wegens een gelijkmatiger temperatuur en minder vocht. Of een vloer op de begane grond goed is te isoleren, hangt af van de vraag of er kruipruimte aanwezig is, en hoe hoog die is.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.milieucentraal.nl.